TV/Radio/Internet

TV/Radio/Internet

TV och radio

Våra hus är anslutna till ComHem. De har fri visning av vissa analoga kanaler och en mindre mängd digitala kanaler. På ComHems hemsida kan du se vilka kanaler som är aktuella.

Alla våra hus i föreningen är även anslutna till Telia öppen fiber. Där du kan få TV/Telefon och internet. Men detta kräver ett abonnemang av medlemmen.

Internet

I våra fastigheter har vi nätverksuttag i dom flesta rum och till och med flera i vissa.

Med Telia öppen fiber kan vi välja på ett flertal internetleverantörer, mer information om utbud finns här:

https://www.oppenfiber.se/tjanster

Väljer du fibern kommer in direkt vid ditt kopplingsskåp och om du väljer ComHem placerar du utrustningen vid ett uttag i ditt TV-rum.

I kopplings skåpet skall det finnas korta kablar som är uppmärkta med rumstyp och nummer. Samma nummer återfinns på uttagen i respektive rum för att man lättare ska veta vilket man skall koppla in.

Har du endast en dator och ej önskar trådlös överföring är det enkelt. Då kopplar du in det uttag du vill ha aktiverat eller direkt i ComHems modem.

Har du flera datorer måste du ha en router för att dela på internetanslutningen. Detta gäller även om du vill ha trådlös anslutning. (Gäller inte mobilt bredband).

En router kostar ett par hundralappar om du vill köpa en själv, men oftast får man med en från sin leverantör när man tecknar abonnemang. Man kopplar in routern direkt till internet(Telia/ComHem) och ifrån den kan du sen koppla in alla uttag du vill ha aktiverade.

Länk till hemnätverk
http://www.kjell.com/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/hemnatverk/lokalt-tradbundet-natverk